Facebook Ads

Alla känner till Facebook, men hur fungerar Facebook Ads?

Att du känner till Facebook är det förmodligen inte något snack om, men visste du att Facebook även har något som kallas för Facebook Ads. Naturligtvis så är detta inte konstigt då Facebook idag har över 1,3 miljarder användare, kommer detta sociala media att vara ett gigantiskt forum och en marknadsplats för alla som vill visa upp sina produkter och tjänster. Facebook tillhör gruppen av social media och är idag det absolut största sociala forumet på Internet och annonsering på rätt sätt genom detta gigantiska media kommer att ge dig resultat som du bara kunnat drömma om. Om det nu inte är så att du säljer den mest nischade tjänsten eller produkten på planeten, så är chansen stor att din målgrupp kommer att finnas i detta sociala media.

Så här går det till att annonsera på Facebook

När du ska använda Facebook eller de tjänster som finns att nyttja på denna sida, börjar det hela med att skapa en egen Facebooksida. Ska du då annonsera som företag så skapar du naturligtvis en företagssida, vilket även kommer att göra din annonsering enklare. Efter att detta är klart så finns en avdelning där du kan skapa dina annonser, och sätta de kriterier du vill för dessa. När du skapat din annons så kommer du att gå vidare till något som kallas att välja mål för din annonskampanj. När detta är avklarat är det dags att använda något som kallas för Ad-sets. Det är i denna sektion du skapar din annonsbudget, och får fram hur många visningar eller klick som din kampanj kommer att bestå i.

Med Facebook Ads får du som annonsör även välja målgrupp för dina annonser så att de visas för rätt typ av läsare, och på så sätt får ett bättre konverteringsresultat. Du kan också välja var du vill att dina annonser ska visas. Alla dessa kriterier kommer att bidra till ditt val av vilken typ av annons som du vill skapa. Facebook Ads fungerar idag mycket bra för alla som vill komma ut med sina produkter och tjänster på Internet med inriktning på specifika målgrupper. Vad som också gör Facebook Ads till ett bra val är att det fungerar som ett perfekt media att presentera nya och skapa en kännedom av olika brands.